Jachthaven

De jachthaven van vzw De IJzervaarders, Portus Dixmuda, ligt in de schaduw van de IJzertoren, het symbool van vrede in Vlaanderen. U vindt er een aangename stopplaats tussen Nieuwpoort waar de IJzer in zee uitmondt, en Fintele, waar men aan stuurboord, door het pittoreske sas, de Lo-vaart opdraait om via Veurne, Frankrijk in te trekken.

Diksmuide zelf is een pareltje in de Westhoek, en een prima stopplaats voor de toervaarder. Buiten zijn toeristische troeven biedt het stadje alle faciliteiten voor bevoorrading en ontspanning. Er is een supermarkt op loopafstand, bakker – slager en groenten/fruitzaak zijn nog sneller bereikbaar. Zowel aan de Hogebrug die de haven opsplitst als in de winkelstraat en op het prachtige marktplein vindt u tal van restaurants waar u lekker kan eten aan betaalbare prijzen.

Vergeet zeker niet de “stadslink” af te wandelen, die voorbij de haven loopt en de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Ook de omgeving heeft heel wat troeven. Al wandelend of per fiets kan u de schitterende Westhoek ontdekken, of een uitstap maken naar onze stranden. Ook het openbaar vervoer speelt in op de troeven van de regio.

Een langer verblijf in Diksmuide loont dus zeker! Voor meer informatie: www.toerismewesthoek.be, bij de toeristische dienst van Diksmuide, en bij onze havenmeesters.

By using this website you agree to accept our Privacy Policy and Terms & Conditions

Translate »
error: Content is protected !! copyright De IJzervaarders vzw